Suolahuoneen viralliset nettisivut www.riihimaensuolahuone.fi

Suolahuoneen ajat alkavat AINA tasatunnein, eli tulethan ajoissa!
Varaa aikasi soittamalla Puh. 046-582 9811 myös iltaisin ja viikonloppuisin etukäteen sovittuna!

  • Hoitoaika: 45min.
  • Huoneeseen mahtuu 5 hlö (max 7hlö).
  • Lapset aikuisen seurassa.

Kenelle se sopii?
Sopii jokaiselle iästä riippumatta ja on hyväksi terveillekkin ihmisille. Suositellaan urheilijoille, ääntä paljon käyttäville, hengitystieongelmaisille, ihosairauksiin, allergigoille, homealtistuneille ja korvatulehduksista kärsiville sekä siitepölystä ja katupölystä kärsiville. Ainoastaan hoitoa ei suositella syöpähoitoa ja dialyysihoitoa käyville, jos olet epävarma hoidosta niin keskustele ensin lääkärisi kanssa.

Mikä on suolahuone?
Suolahuone on huone jonka seinissä, katossa ja lattialla on vuorisuolaa. Huoneeseen puhalletaan koneellisesti lääkesuolaa ilmaan, jolla on rentouttava vaikutus. Saatat tuntea kuinka veri alkaa virtamaan ja saa lihakset rentoutumaan ja lämpenemään. Paljain jaloin voit upottaa jalat suolan sekaan ja tuntea kuin olisit hiekkarannalla. Huoneessa on tuolit joissa voi istua ja rentoutua kuunnellen rentouttavaa musiikkia, lukea lehteä tai vain olla ja rauhoittua rauhallisessa ympäristössä. Suola estää virusten ja bakteerien lisääntymisen limakalvoilla. Suola tappaa bakteerit ja virukset huoneesta, joten ne eivät voi tarttua toisiin huoneessa oleviin henkilöihin. Suolahoito poistaa kuona-aineita kehosta.

Hienoa puhallettua suolaa hengitellään keuhkoihin jolloin lääkesuolan vaikutus auttaa mm. astmaan, poskiontelovaivoihin, flunssaan, yskään ja muihin hengitystienvaivoihin. Suola kosteuttaa ihoa ja limakalvoja ja laskee myös turvotusta limakalvoilta. Siksi hoidon jälkeen on kevyempi ja helpompi hengittää. Seuraavana yönä on helpompi nukkua.

Mitä suolahuone tekee?
Suolahoito on luonnollinen ja vaaraton hoitokeino moniin muihinkin vaivoihin kuten psoriasikseen, kuivaan ihoon, ihottumiin ym. ihovaivoihin. Hoito kosteuttaa ja tekee ihosta pehmeän ja nuorekkaamman. Suola poistaa turvotusta vilkastuttamalla nestekiertoa. Suola imeytyy myös ihon kautta suoraan ongelma-alueisiin sekä imeytyy iholle ohuen vaatekerroksenkin läpi.

Sarjahoitoa suositellaan, jos on sitkeää limaa keuhkoissa tai hoidetaan sairautta. Kymmenen hoitokerran sarja on suositeltavin sairauksien hoitoon 2-3 krt. viikossa. Terveyden ylläpitämiseksi olisi hyvä käydä hoidossa n. kerran viikossa. Tällä keinolla voit päästä eroon kroonisista poskiontelovaivoista sekä lapset korvatulehduskierteestä yms.

Suolahuoneen käynnin jälkeen?
Hoidon jälkeen on hyvä juoda vettä, koska suola laittaa ylimääräiset nesteet kiertämään ja joudut todennäköisesti käymään vessassa. Myös yskänpuuskat ja nenän vuotaminen on mahdollisia, koska keuhkoissa oleva lima alkaa irrota ja poistua kehosta. Vaatteissa ja hiuksissa saattaa näkyä pieni suolakerros, mutta lähtee harjaamalla eikä ole haitaksi vaatteille. Jos flunssan takia käy hoidossa niin seuraavana päivänä saattaa olo tuntua hetkellisesti heikolta, kun keho yrittää päästä sairaudesta eroon.

Suolahuoneen historia?
Historiaa lyhyesti: Jo keskiajalla munkit hoitivat sairaita suolaluolissa hienontamalla suolakiveä hengitysilmaan. Tulevaisuudessa ihmiset huomasivat, että suolakaivoksissa työskennelleet olivat terveempiä eivätkä kärsineet niin paljon keuhkosairauksista kuin muut, joten sitä alettiin tutkimaan ja kehittämään uusia hoitokeinoja.

Tutkimuksia suolahuoneen hoidosta